پله سوم

پله سوم

پله سوم:نجواهای ذهنی

سلام دوستان من مسافر این دنیا و همسفر شما هستم.

سپاسگذار قدرت مطلق هستم که به من فرصت عطا کرد تا به آگاهی بپردازم.

 

 

تشابه مغز انسان و کیهان مورد بحث علمی و فلسفی بوده است. برخی معتقدند که مغز انسان به عنوان یکی از پیچیده‌ترین ساختارهای شناختی در جهان ، شباهت‌هایی با ساختار کیهان دارد. یکی از مثال‌هایی که برای توضیح این تشابه ذکر می‌شود، شباهت ساختاری بین شبکه‌های نورونی در مغز انسان و توزیع کهکشان‌ ها در کیهان است. هر دو ساختار شبکه ای بسیار پیچیده و ارتباطات متقارنی دارند که برای حفظ توازن و کارایی سیستم ضروری هستند.

به علاوه، برخی علمای فلاسفه بر این باورند که تشابهی بین ذهن انسان و کیهان وجود دارد ، آن‌ها معتقدند همان طور که مغز انسان برای تجربه، فهم و تفسیر دنیای خارجی به اطلاعات حسی نیاز دارد، کیهان نیز برای عملکرد خود به اطلاعاتی از دنیای خارجی نیاز دارد. به عبارت دیگر، هر دو سیستم در حال پردازش اطلاعات هستند و برای عملکرد خود به تجربه و دستیابی به دانش و تفسیر آن نیاز دارند.

بنابراین، تشابه بین مغز انسان و کیهان به عنوان یک مفهوم فلسفی و علمی پژوهشی مورد توجه قرار گرفته و همچنان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. تشابه بین مغز انسان و کیهان می‌تواند به درک بهتر عملکرد مغز و درمان بیماری‌های مغزی کمک کند، اما به طور مستقیم نمی‌تواند برای درمان بیماری‌های مغزی استفاده شود.

بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر، پارکینسون و اسکیزوفرنی، بیماری‌های بسیار پیچیده هستند که درک دقیقی از علل و مکانیسم‌های آن‌ها هنوز به دست نیامده است. با این حال، تحقیقات نشان داده‌اند که برخی از بیماری‌های مغزی ممکن است به عنوان نتیجه‌ای از نواقص در ساختار و عملکرد شبکه‌های نورونی در مغز ایجاد شوند.

بنابراین، ارتباط بین تشابه مغز انسان و کیهان و بیماری‌های مغزی بسیار پیچیده هستند و با توجه به این شباهت، برخی تحقیقات در مورد اثرات مثبت نوروپلاستیسیتی (تغییر در ساختار و عملکرد شبکه‌های نورونی) در درمان بیماری‌های مغزی انجام شده است. بنابراین، درک بهتری از تشابه بین مغز انسان و کیهان می‌تواند به درک بهتری از عملکرد مغز و درمان بیماری‌های مغزی کمک کند، اما برای درمان بیماری‌های مغزی روش‌های دیگری مانند داروها، درمان‌های روان‌شناختی، درمان‌های فیزیکی و جراحی نیاز است.

سلول انسانی و سلول کیهانی دو نوع سلول متفاوت هستند که در دو سیستم متفاوت و در دو محیط متفاوت وجود دارند. سلول انسانی یا سلول حیوانی، سلولی است که در ساختار بدن موجودات از جمله انسان  وجود دارد. سلول انسانی شامل بخش‌های مختلفی مانند هسته، غشاء سلولی، پلاسما و دستگاه گلچینی است که هر کدام از این بخش‌ها وظایف خاص خود را دارند. سلول انسانی به منظور انجام وظایف خاص خود، مثل تولید انرژی، انتقال اطلاعات ژنتیکی، تولید پروتئین و حفظ تعادل مایعات بدن، از هماهنگی فعالیت‌های خود با  بخش‌های دیگر جسم برای حفظ تعادل در بدن بهره می‌برد.

سلول کیهانی به عبارت دیگر، سلولی است که در کیهان وجود دارد. این سلول‌ها معمولاً در سیستم‌های فیزیکی مانند ستارگان، سیارات، مه‌ها و دیگر اجرام کیهانی یافت می‌شود. سلول کیهانی، مانند سلول انسانی، در داخل خود دارای پلاسما، هسته و دستگاه گلچینی است. با این حال، سلول کیهانی، در محیطی کاملاً متفاوت با محیط سلول انسانی و با شرایط فیزیکی و شیمیایی متفاوتی روبرو است.

بنابراین، علاوه بر تفاوت‌های ساختاری، سلول انسانی و سلول کیهانی در شرایط زیستی و عملکردی نیز متفاوت هستند. سلول انسانی برای حفظ تعادل در بدن انسان و سلول کیهانی برای ایجاد و تحول سیستم‌های فیزیکی در کیهان وجود دارد.

نجواهای ذهنی

نجواهای ذهنی به افکار ، احساسات و گفتارهایی گفته می‌شود که به طور خودآگاهانه یا ناخودآگاه در ذهن شخص به وجود می‌آیند و به دلیل عدم ارتباط با دیگران، به صورت داخلی و درونی تجربه می‌شوند. این نوع از نجواها شامل فکرهایی است که شخص به خودش می‌گوید، احساساتی که درون خودش تجربه می‌کند و گفتارهایی که درون خودش بیان می‌کند.

نجواهای ذهنی می‌توانند شامل گفتار داخلی، شک و تردید، تصاویر ذهنی، خاطرات، احساساتی مثل ترس، نگرانی، خشم و اضطراب و همچنین تصمیماتی که درون خود شخص گرفته می‌شوند، باشند. این نوع از نجواها برای شخص مهم هستند و می‌توانند تأثیر زیادی بر روی رفتار و عملکرد او داشته باشند و می‌توانند تحت تأثیر موقعیت‌های مختلف در زندگی شخص به وجود بیایند. به عنوان مثال، شخصی در موقعیتی است که نیاز به تصمیم‌گیری دارد، ممکن است در ذهن خود بگوید: “چه تصمیمی باید بگیرم؟” یا “آیا انتخاب درستی است که می‌کنم؟”.

این نوع از نجواها به شخص کمک می‌کنند تا با تفکر و تأمل، بهترین تصمیم را بگیرد. برخی از این نجواها ممکن است به شکلی منفی و غیرسازنده برای شخص ایجاد شوند و به عنوان مانعی در مسیر توسعه و رشد او باشند. به طور مثال، تصورات منفی در مورد خود، افکار پراکنده و عدم تمرکز می‌توانند باعث ایجاد اضطراب و ناراحتی در شخص شوند. برای اینکه شخص بتواند با نجواهای خود بهتر کنار بیاید، می‌تواند از روش‌هایی مانند تمرین ذهن‌آگاهی، درمان شناختی-رفتاری و مشاوره روانشناسی استفاده کند.

نجواهای ذهنی به تنهایی باوری را به وجود نمی‌آورند، اما می‌توانند تأثیر زیادی در شکل‌گیری باورهای شخصی داشته باشند. نجواهای منفی و خودنمایی ضعیف ممکن است باعث شود که شخص باور داشته باشد که او نمی‌تواند در موفقیت در زندگی شخصی یا حرفه‌ای خود دست یابد. به طور دیگر، نجواهای مثبت و اعتماد به نفس می‌توانند باعث شوند که شخص باور داشته باشد که او می‌تواند به هدف‌هایش دست یابد.

باورها به دلیل تجربه‌های شخصی شکل می‌گیرند و نجواهای ذهنی می‌توانند نقشی در شکل‌گیری این تجربه‌ها داشته باشند. با این حال، باورها به عنوان یک پدیده پیچیده و چندعاملی ، توسط عوامل مختلفی مانند فرهنگ، خانواده، محیط اجتماعی، تجربه‌های زندگی و نحوه تفسیر آنها، شکل می‌گیرند.

 

نمونه‌هایی از نجواهای ذهنی عبارت است از :

  • * گفتار داخلی : فکرها و کلماتی که شخص در ذهن خود بیان می‌کند، مانند “چه کاری را باید بکنم؟” و “این کار را نمی‌توانم انجام دهم.”
  • * شک و تردید : احساسات ناخودآگاه شخص درباره موضوعاتی مانند تصمیم‌گیری‌ها ، انتخاب‌ها و رویدادهای آینده، مانند : “آیا این تصمیم درست است ؟” و “آیا باید این کار را انجام دهم؟”
  • * تصاویر ذهنی : تصاویر و نمایش‌های ذهنی که شخص در ذهن خود به تصویر می‌کشد، مانند: تصاویر شادی، ترس، غم و اضطراب.
  • * خاطرات : خاطرات و تجربیات قبلی که شخص در ذهن خود به یاد می‌آورد، مانند : خاطرات خوشایند و ناخوشایند از گذشته.
  • *  احساسات : تجربه شخص از احساساتی مانند ترس، نگرانی، خشم، اضطراب، شادی و غم.
  • * تصمیمات : تصمیماتی که شخص در ذهن خود می‌گیرد، مانند : تصمیمات درباره کار، روابط، سلامتی و زندگی.

 

تمامی این نمونه‌ها نشان دهنده نوعی از فعالیت ذهنی است که درون شخص در حال رخ دادن می باشد و به صورت داخلی و درونی تجربه می‌شوند. تغییر نجواهای ذهنی منفی به نجواهای مثبت، ممکن است یک فرآیند زمان بر و دشوار باشد، اما با تمرین و تلاش می توان این کار را انجام داد. اولین قدم در تغییر نجواهای ذهنی منفی، تشخیص آنها است. شما باید توانایی داشته باشید که فکرهای خود را شناسایی کنید و بفهمید کدام فکرها منفی هستند.

بعد از شناسایی فکر منفی، بهتر است آن را تحلیل کنید و به دنبال دلایلی بگردید که ممکن است باعث شده این فکر منفی در ذهنتان شکل بگیرد. سپس سعی کنید چرایی آن را درک کنید. بعد از شناسایی و تحلیل فکر منفی، باید به دنبال تغییر آن به فکر مثبت باشید. مثلاً به جای فکر کردن به این که چه اتفاقات ناگواری ممکن است برای شما بیافتد، به فکر این باشید که چه اتفاقات خوشایند ممکن است برای شما بیافتد. این کار می تواند به شما کمک کند تا فکرهای خود را به سمت چیزهای مثبت و سازنده تر هدایت کنید.

سعی کنید تمرین کنید که در طول روز به فکرهای مثبت بیشتری بیفتید و این فکرها را در ذهن خود تثبیت کنید. مثلاً هر روز صبح، قبل از بلند شدن از تخت، چند دقیقه به فکر چیزهای مثبت بپردازید. خواندن کتاب های مثبت، متن انگیزشی و نقل قول های الهام بخش می تواند به شما کمک کند که فکرهای خود را به سمت چیزهای مثبت هدایت کنید.

بنابراین، برای شکل‌گیری باورهای سالم و مثبت، لازم است که شخص با استفاده از روش‌هایی مانند تمرینات ذهن‌آگاهی، تفکر مثبت و ارتباط سالم با دیگران، به شکلی سازنده و با اطمینان به تجربه‌های خود نگاه کند. همچنین، در صورتی که باورهای منفی و ناکارآمد برای شخصی مشکل‌ساز شده باشد، می‌توان از روش‌های درمانی مثل درمان شناختی-رفتاری (CBT) استفاده کرد تا باورهای نامطلوب را تغییر داده و باورهای سالم‌تری را برای خودش ایجاد کند.

در صورتی که نجواهای ذهنی منفی شما به حدی شدید است که شما نمی توانید آنها را کنترل کنید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید تا به شما کمک کند که فرآیند تغییر نجواهای ذهنی منفی به مثبت را راهنمایی کند. روانشناس می تواند به شما راهکارهایی برای کنترل نجواهای ذهنی منفی شما ارائه دهد و به شما کمک کند تا بهترین روش برای تغییر ذهنیت خود را پیدا کنید.

 

 

برگرفته از کتاب چهل پله چهل راه

با ارسال نظرات و پیشنهادات خود، ما را در ارائه بهتر خدمات یاری کنید.

با تشکر از همراهی شما دوستان عزیز

 سبک زندگی مسیر مسافر

مسیر سبز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Request a Call Back

Want us to call you back to discuss your project? No problem! Please leave your name and phone number and we’ll get back to you soon.